De ervaringen van mensen die al collectief hebben ingekocht

Loading

Referenties

Margriet & Jan

De Meern

14 Amerisol polypanelen met optimizers en SolarEdge omvormerEen aantal weken geleden zijn bij ons, zonnepanelen geplaatst. Na wat speurwerk kwamen we, na een telefoontje aan Zongeeftenergie, in contact en hadden we snel advies op maat. We hebben veertien panelen laten plaatsen inclusief optimizers voor het beste resultaat. Met een opbrengst van 3570 kwh hebben we ruim voldoende voor ons verbruik per jaar. Zeer tevreden zijn wij over de snelle, maar vooral eerlijke en transparante communicatie.

Tot nu toe heeft het systeem, ons wekelijks al meer energie gegeven dan verwacht. De panelen presteren dus boven verwachting. Voor iedereen, met oog voor het milieu en een goede investering, kan ik zonnepanelen van harte aanbevelen. Voor prijs/kwaliteit verhouding en goede service is Zongeeftenergie het adres!

Hans

Utrecht-12-poly-panelen-zuid-liggingDe panelen zijn nu een aantal maanden geleden geplaatst. Eén telefoontje aan Zongeeftenergie en we hadden snel advies op maat. We hebben de mogelijkheid om meer dan de huidige twaalf panelen te plaatsen, maar Zongeeftenergie gaf aan dat gezien ons (lage) verbruik dat een slechte investering zou zijn. Eerlijk en transparant. Het prachtige voorjaar heeft ons nu al meer energie opgeleverd dan verwacht. De panelen presteren dus boven onze verwachtingen. In alle opzichten zeer tevreden! Zowel over de kwaliteit van de producten als de diensten van Zongeeftenergie.

14 polypanelen

Annelize Lambers De Meern

Perfect advies en perfecte installatie

We hadden keuze te over. Twee hellende daken en twee platte daken. Waarschijnlijk hadden we 20 panelen kwijt gekund. Aangezien we een jaarlijks verbruik hebben van ongeveer 3300kWh een beetje overdone.

Zongeeftenergie heeft onze wensen en de mogelijkheden geïnventariseerd. Op basis van de kosten adviseerde ze ons de twee hellende daken te gebruiken. Dak van het woonhuis (O/ZO) en het dak van de schuur (Zuid). Totaal 14 stuks.

We overwegen nog een elektrische auto. Dat kan het moment zijn om ook de platte daken te gebruiken voor zonne-energie. In duurzaamheid willen we investeren. Uiteindelijk levert het ons (ook financieel gezien) veel meer op.

 

Zeer tevreden over de installatie. Het hele zonnestroomsysteem werkt (nog steeds) prima.

 

Mono en poly zonnepanelen

Dick

Mono-en-polykristal-panelen-Utrecht-

Bij het zoeken naar een compleet systeem voor zonnepanelen ben ik uiteindelijk bij Zongeeftenergie terecht gekomen. Betreft 1o full black monokristal zonnepanelen van 255 Watt, alle montage materialen voor een pannen dak, en een Growatt converter incl wifi. Ben zeer tevreden over de snelle en complete levering, zelfs voorzien van een montageschema met maatvoeringen. Ik heb de installatie zelf geïnstalleerd en draait inmiddels zo’n 60 dagen (dak op het zuiden). De energielevering is perfect te volgen met behulp van de wifi verbinding van de Growatt omvormer en betreft nu al zo’n 1000 KWh. Het is een genot om de (Ferraris) kWh-meter achteruit te zien lopen, met dank aan Zongeeftenergie.

De buren hebben ook meegedaan met het collectief en zij hebben gekozen voor de blauwe polykristal zonnepanelen van 245Wp. We hebben de ruimte optimaal willen gebruiken en zowel op het hellend dak, als op het platte dak van de aanbouw zonnepanelen geplaatst. Beide systemen leveren meer dan we verwacht hadden. Op basis van de huidige opbrengsten, rekening houdend met de seizoenen, in vier jaar terugverdiend. En dat voor die prijs!

10 polypanelen

Barbara - De Meern

Ik heb de zonnepanelen nu bijna een jaar op mijn dak. Behalve de dag dat de zonnepanelen geplaatst zijn, heb ik eigenlijk niet eens gemerkt dat ze er überhaupt liggen. Wel zo prettig als je niet echt technisch onderlegd bent. Zonder de “ontzorging” had ik ze nooit geplaatst.

En niets gemerkt is ook niet waar. De panelen leveren me meer dan me is beloofd. Nu al is de opbrengst van de afgelopen 11 maanden hoger dan wat de panelen “maximaal” jaarlijks zouden kunnen opbrengen. Natuurlijk heeft de zon een belangrijke bijdrage hierin. Maar dan toch, kwalitatief is er niets mis mee. Wel zo prettig voor iemand die zo a-technisch is als ik .